Ølreise til solfylte California

Bli med på en uforglemmelig ølreise til solfylte California. Gjennom 8 dager får du oppleve det aller beste California har å by på av håndverksøl kombinert med god mat, sol, strand og den helt spesielle, avslappede stemningen som det sørlige California er så kjent for.

USA har utviklet seg fra å kun ha en øltype med ulike etiketter som Bud Light, Coors,  Miller og lignende til å i dag gå den europeiske ølscenen en høy gang. Antall håndverksbryggerier øker stadig og håndverksøl utgjør i dag over 20% av den totale produksjonen av øl. San Diego med sine over 200(!) bryggerier er selve episenteret for denne utviklingen og regnes i dag som USAs ølhovedstad. Ratebeer har akkurat kommet ut med sin årlige liste over verdens 100 beste bryggerier og hele 18 ligger i California! San Diego er ikke bare øl-hovedstad i USA, men på grunn av nærhet til Mexico også mathovedstad. Matrevolusjonen som startet i Tijuana der man fusjonerer meksikansk mat og mat fra middelhavslandene ble så populært at San Diego raskt videreførte denne. I dag er matvanene i California endret drastisk og San Diego har nå et kulinarisk mangfold man finner få andre steder.

Vi besøker San Diego, den idylliske kyst- og surfebyen Carlsbad, velkjente Venice Beach og Los Angeles, i tillegg til en valgfri dagstur til Tijuana i Mexico. Reisen inneholder besøk til mange av områdets beste og mest innovative bryggerier, blant annet Stone, Firestone Walker, Modern Times, Alesmith, Lost Abbey, Mikkeller SD og Pizza Port.

Det blir ølsmaking i diverse «barrel room», og utsøkte måltider fra Cali-Baja kjøkkenet kombinert med spennende og eksklusiv øl. Du får mulighet til å handle i områdets beste ølbutikker og vi slipper deg løs i en selvforsynt bar med over 50 tappekraner. I tillegg blir det tid for sol, strand, surf og å utforske området på egen hånd.

Reisedetaljer

Datoer

18. – 26. september 2019

6. – 14. november 2019 –  San Diego Beer Week

15. – 22. februar 2020

Pris

Kr 21.900,- per person i dobbeltrom
Enkeltromstillegg: Kr 5.900,-

Reiseprogram

Dag 1 – Little Italy

Vi flyr med Norwegians Dreamliner direkte fra Oslo til Los Angeles (flytid ca 10 timer med ankomst til LAX på ettermiddagen). Fra flyplassen reiser vi med buss sørover langs kysten og etter en middag og ølstopp vil vi ankomme bydelen Little Italy i San Diego. Her sjekker vi inn på vårt hotell hvor vi skal bo i 4 netter.

Little Italy i San Diego

Little Italy er sentralt plassert og det er gåavstand til byens utallige restauranter, tasting rooms og brewpubs. Kvelden er til fri disposisjon, men vår guide vil ta med de som ønsker på en gåtur til lokale ølsteder.

Dag 2 – Miramar

Vi tar det rolig på formiddagen, mulighetene er mange i denne vakre byen helt sør i California. Sykle, surfe, være på stranda, eller rusle rundt i byen der det skjer noe hele tiden. Ved lunsjtider reiser vi til industriområdet Miramar, eller Beeramar som det blir kalt på folkemunne siden det finnes over 25 bryggerier der. Her startet mange av de store pionerene i ølmiljøet i San Diego opp på 90-tallet, som Alesmith, Green Flash og Ballast Point. Selv om det i dag finnes bryggerier over hele byen, er området fortsatt viktig og innovativt i miljøet.

Vi starter med å besøke White Labs; ett laboratorium som produserer mesteparten av gjæren som hjemmebryggere og bryggerier over hele verden bruker. Der vil vi få en eksklusiv visning med smaking av øl med forskjellige gjærtyper.

White Labs

Vi besøker også en skjult perle av ett bryggeri før vi spiser lunsj på Alesmith der vi får en unik ølsmaking i bryggeriets barrel-room. Ølet vi får smake der, er kun tilgjengelig på stedet og er ikke til salgs eller tilgjengelig som eksportvare. Fra deres food truck serveres småretter fra Cali-Baja kjøkkenet, som er perfekte å kombinere med forskjellige øltyper.

Etter lunsj vil vi besøke flere bryggerier med helt særegne konsepter. Retur til hotellet rundt middagstider. Kvelden til fri disposisjon.

Dag 3 – North Park

Ved lunsjtider reiser vi til North Park, bohemområdet i byen, der bryggeriene ligger på rekke og rad. I de trivelige gatene blir vi kjent med et inkluderende ølmiljø man sjeldent finner andre steder. Lokale og svært kunnskapsrike mennesker innen miljøet vil fortelle oss om trender og hva som rører seg i ølverdenen. Vi følger råd og blir med til steder de færreste kommer til. Vi vil også besøke en eksepsjonelt bra ølbutikk som også har servering av øl på stedet og godt utvalg av gourmetoster. Hvis du skal kjøpe med øl for å ta med hjem så er dette definitivt stedet!

Dag 3

Opplegg denne dagen vil ikke være fastsatt, men bestemt på stedet av de lokale ekspertene. Vi drar videre til Ocean Beach hvor vi spiser middag på en restaurant med en fantastisk takterrasse. Her ser vi solen forsvinne ned i Stillehavet mens palmene vaier i forgrunnen.

Etter middag blir vi med til et av de aller viktigste aktørene og kanskje det mest særpregede og innovative bryggeriet innen ølmiljøet i San Diego, nemlig Modern Times.

Retur til hotellet rundt midnatt.

Dag 4 – Fridag eller Tacos & Cerveza

Denne dagen er til egen disposisjon i San Diego. Det er mange interessante steder å utforske som for eksempel Liberty Station, Old Town, Coronado Island eller Balboa Park i tillegg til de rundt 200 bryggeriene vi ikke har rukket å besøke.

På ettermiddagen blir det en valgfri utflukt over grensa til Mexico. Tijuana har de siste årene gått gjennom en totalforvandling og er i dag et populært reisemål for matelskende amerikanere. Byen har Mexicos beste mikrobryggerier, så her blir det ekte taco, cerveza artesanal og god stemning på meksikansk vis.

Dag 4: Valgfri utflukt til Tijuana

Retur til hotellet rundt midnatt.

Dag 5 – Carlsbad

Vi reiser nordover langs Pacific Coast Highway mot Carlsbad. En idyllisk liten kystby som byr på noen av Californias beste bryggerier. Vi besøker ett tasting room på veien før vi innkvarteres på vårt hotell i Carlsbad. Her det blir muligheter for strandliv og surfing (nybegynner kurs kan ordnes, eller viderekomne kan bli med på en uforglemmelig utflukt med vår norske guide).

Dag 5

Vi møtes på kvelden til middag på Pizza Port Brewing Company. Nå bør vi ha blitt såpass kjent med Californias ølscene at vi kan servere vår egen øl, så etter middag går vi videre til en selvforsynt bar med over 50 tappekraner. Dette er ett kjempekult og helt unikt konsept og en enkel måte å fylle opp Untappd kontoen på.

Dag 6 – Venice Beach

Formiddagen til egen disposisjon i Carlsbad. Ved lunsjtider reiser vi videre til Los Angeles og innkvarteres ved Venice Beach hvor vi skal bo de to siste nettene. Her er alle mulige subkulturer samlet og enhver uttrykksform er akseptert. Hotellet ligger midt i smørøyet og er ett steinkast fra verdenskjente Venice Boardwalk og Muscle Beach. Det blir tid til å være på stranda eller titte seg rundt på egenhånd. En sykkeltur til Santa Monica Pier ved solnedgang kan virkelig anbefales.

Dag 6

Felles middag i restauranten til Firestone Walker som er en av Californias desidert beste bryggerier.

Kvelden til fri disposisjon.

Dag 7 – Los Angeles

Hel dag til egen disposisjon i Los Angeles. Muligheter til å besøke Hollywood Walk of Fame, Sunset Strip, Downtown, Chinese Theater, Griffith Observatory, Hollywood skiltet eller andre kjente landemerker i en av verdens mest kjente metropoler.

Dag 7

Er vi heldige så spiller kanskje en av byens mange sportslag en kamp denne dagen. Både basket (LA Lakers og LA Clippers), amerikansk fotball (LA Chargers og LA Rams), baseball (LA Dodgers), ishockey (LA Kings) og fotball (LA Galaxy og LA FC hvor vi for tiden har en nordmann på hvert lag) spilles i byen.

Dag 8 – Los Angeles og hjemreise

Formiddag til egen disposisjon i Los Angeles. Transport til flyplass for hjemreise på kvelden. Ankomst Gardermoen formiddagen etter.

Inkluderer

 • Flyreise tur/retur Gardermoen-LAX (direktefly med Norwegian Dreamliner)
 • Norsktalende guide (som er med fra Gardermoen)
 • 7 netter på hotell (4 i San Diego, 1 i Carlsbad og 2 på Venice Beach i Los Angeles)
 • Frokost alle dager på hotellet
 • Felles transport i henhold til program
 • 1 måltid med ølplanke hver dag bortsett fra fridagene
 • Ølsmaking på noen av bryggeriene i tillegg

Inkluderer ikke:

 • Drikke utover ølplankene som nevnt over
 • Måltider utover planlagte i henhold til program
 • Valgfri utflukt til Tijuana i Mexico på dag 4

Send prisforespørsel

Fyll ut skjemaet under for å motta et uforpliktende pristilbud fra oss.

Pris

Kr 21.900,- per person i dobbeltrom
Enkeltromstillegg: Kr 5.900,-

Betaling

All betaling skjer gjennom Latin Reiser AS som også stiller reisegaranti.

Ved bestilling vil du få tilsendt en betalingslink på kr. 6000,- per person som reiser. Beløpet er et depositum for å sikre reservasjoner, og vil ha en tidsfrist på 2 dager for betaling. Du vil også få tilsendt en faktura for det resterende beløpet, som vil ha betalingfrist 8 uker før avreise.

Få et pristilbud

 • Fyll inn ønsker om rominndeling (hvis dere er flere som reiser) og øvrige opplysninger vi bør vite om, f.eks allergier og spesielle behov eller ønsker.
 • Ved å sende inn skjemaet gir du Ølreiser AS samtykke til å bruke opplysningene til å sende deg et uforpliktende pristilbud. Opplysningene deles ikke med tredjepart og benyttes ikke til markedsføring.

Kontakt oss

ReisegarantifondetReisegaranti gjennom
Latin Reiser AS

© Kopirett – Ølreiser AS – Org.nr. 922179395
Nettsiden er utviklet av Fredrikstad Webdesign AS

Personvernerklæring | Vilkår og betingelser